Kampt u met een achillespeesblessure?

De achillespees is de grootste en sterkste pees uit het lichaam. De achillespees verbindt de kuitspier aan de hiel. Als u een achillespeesblessure oploopt, dan heeft u dus pijn aan de achterzijde van uw hiel. Het is een belangrijke pees, want de pees zorgt ervoor dat u op normale wijze kunt lopen en uw voet kunt afzetten. Vaak is de oorzaak van een achillespeesblessure een overbelasting. Bij het teveel lopen of springen ontstaat er een overbelasting en kan de achillespees pijnlijk worden. Dit zult u vooral voelen bij het lopen of sporten. Laat daarom de fysiotherapeut uw achillespeesblessure behandelen.

fca_def-01

Waarom een achillespeesblessure met fysiotherapie behandelen?

Bij ernstige gevallen, kunt u acuut last krijgen van een achillespeesblessure. Het kan dan zijn dat uw achillespees is gescheurd. In dit geval moet u zeker een arts raadplegen. Maar in de meeste gevallen gaat het niet om een scheuring van de achillespees en ontstaat een achillespeesblessure geleidelijk. U zult pijn ervaren op en rondom de hiel. Als u erop drukt zal het pijnlijk aanvoelen en lopen en sporten gaat niet meer zonder pijn te ervaren. Bent u een sporter, dan is de kans op het oplopen van een achillespeesblessure veel groter. Het eerste wat u moet doen, is of tijdelijk stoppen met sporten of het sporten aanpassen, zodat uw achillespees niet wordt overbelast.

Een achillespeesblessure met fysio oplossen

In de meeste gevallen zal een achillespeesblessure vanzelf overgaan. Maar hier kan wel een tijdje overheen gaan. U doet daarom zeker goed aan om een achillespeesblessure met fysio te behandelen. De fysiotherapeut zal de geheel omgeving rondom uw kuit onderzoeken om zo een mogelijke oorzaak te vinden. Het zou ook zomaar kunnen, dat andere klachten in uw been of onderrug de oorzaak zijn van de achillespeesblessure. Met oefentherapie leert u oefeningen die u thuis kunt uitvoeren. Medical taping kan ervoor zorgen dat uw achillespees weer sterk en stabiel worden, zodat de klachten eerder dan normaal zijn verdwenen.

Fysiotherapie bij achillespeesblessure in Amsterdam

U kunt uw achillespeesblessure in Amsterdam laten behandelen door onze fysiotherapeuten in het Fysio Centrum Amsterdam. De behandeling is niet alleen gericht op de genezing van de blessure, wij vinden het ook belangrijk dat de klachten niet terugkomen. Daarom besteden wij ook veel aandacht aan preventie. Want blessures voorkomen is beter dan genezen.

Als u op zoek bent naar achillespeesblessure fysiotherapie in Amsterdam, dan komt u als snel bij ons terecht. Wij staan namelijk niet alleen bekend om onze doeltreffende fysiotherapiebehandelingen bij blessures, maar ook om onze aandacht voor preventie. Door niet alleen de symptomen aan te pakken, maar ook de bron van de klachten, zullen de klachten niet snel terugkomen. Wij werken bijvoorbeeld met een online oefenprogramma waarmee u ook na de behandelingen in ons centrum de therapie thuis kunt voortzetten.

Erkende fysiotherapeuten

Uw achillespeesblessure wordt enkel behandeld door erkende fysiotherapeuten die veel ervaring hebben met het genezen van blessures. Onze fysiotherapeuten volgen nauwgezet de wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van blessuregenezing. Wij beschikken over hulpmiddelen en apparatuur waarmee wij uw behandeling kunnen ondersteunen. Zo bent u snel weer op de been. Bent u benieuwd naar onze werkwijze of heeft u vragen? Dan kunt u een Gratis Medisch Consult inplannen, een kosteloos gesprek waarin u ons al uw vragen kunt stellen.

Plan vandaag nog een afspraak in

Wanneer u een achillespeesblessure fysio in Amsterdam zoekt, dan bent u van harte welkom voor een intakegesprek in ons Fysio Centrum Amsterdam. Voor een behandeling van een achillespeesblessure in Amsterdam kunt u al binnen 24 uur terecht. Indien u een aanvullende zorgverzekering heeft afgesloten voor fysiotherapie, worden onze behandelingen vergoed vanuit de zorgverzekering. U kunt uw behandelingen eenvoudig zelf online inplannen. Heeft u nog vragen? Plan dan een Gratis Medisch Consult in.

Lees meer

Hoe werkt het bij Fysio Centrum Amsterdam?

Maak een afspraak of neem contact met ons op