Blijf niet rondlopen met lage rugklachten

Veel mensen die last hebben van lage rugklachten, blijven hiermee rondlopen. Wanneer u ook wel eens last heeft van lage rugklachten, dan zal u dit ongetwijfeld bekend voorkomen. Lang niet in alle gevallen hoeven lage rugklachten door een arts of specialist behandeld te worden. Soms is er wel een operatie nodig, maar dan gaat het veelal om ernstige rugklachten, die belemmeren om uw leven nog normaal te volgen. In de meeste gevallen gaat het om lage rugklachten die heel goed door fysiotherapie behandeld kunnen worden. Het is jammer als u uw dagelijkse bezigheden laat verpesten door lage rugklachten. Maak daarom een afspraak met de fysiotherapeut.

fca_def-01

Wat is de voornaamste oorzaak van lage rugpijn?

In veel gevallen is overbelasting de oorzaak van lage rugpijn. U zult het zelf wel herkennen. U moet iets zwaars tillen en ook al doet u dit met meerdere personen, het schiet u in de rug. Lopen en zitten zal dan tijdelijk wat lastig zijn. Blijft de lage rugpijn aanhouden, dan is het verstandig om er toch eens naar laten te kijken. U kunt bijvoorbeeld ook een hernia hebben opgelopen. Sporters hebben een hoger risico op het krijgen van lage rugpijn. Zij kunnen hun rug door sporten overbelasten of een val maken op de rug. Daarnaast kunnen er nog oorzaken zijn als slijtage van de rugwervels of dat u een verkeerde houding aangeleerd heeft.

Een rug behandeling kan helpen tegen lage rugklachten

Een lage rug behandeling bij de fysiotherapeut is meestal zeer zinvol. De meeste patiënten ervaren na een drietal behandelingen al een behoorlijke verbetering en na zes behandelingen is hun lage rugpijn zo goed als verdwenen. Er zijn dan ook veel soorten behandelingen die helpen tegen lage rugpijn. Afhankelijk wat de eigenlijke oorzaak is, kunt u baat hebben bij bekkentherapie, manuele therapie, dry needle therapie of Mulligan therapie. Ook houdingstherapie is zeer succesvol als uw klachten zijn ontstaan door een verkeerde houding. Door uzelf een andere houding aan te meten, kunnen uw klachten als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Hoe werkt het bij Fysio Centrum Amsterdam?

Maak een afspraak of neem contact met ons op