Waar kunt u terecht voor bekkenpijn?

Het bekken is een kwetsbaar onderdeel van uw lichaam. Hierin bevinden zich belangrijk organen, zoals de blaas en de baarmoeder. Het bekken is voorzien van veel spieren. Dit is noodzakelijk, want u heeft het bekken nodig om uw urine en ontlasting op te houden en op de juiste momenten druk te zetten. De spieren vangen ook andere soorten van druk op, bijvoorbeeld wanneer u niest of hoest. Ervaart u pijn aan het bekken of pijn aan de bekkenbodemspieren? Dan is dit erg hinderlijk. Dit gaat veelal gepaard met andere klachten zoals het niet kunnen ophouden van urine en ontlasting. U kunt voor bekkenpijn dan fysiotherapie volgen.

fca_def-01

Hoe kan bij bekkenpijn fysiotherapie helpen?

U moet niet met bekkenpijn en de daarbij behorende klachten rondlopen. Vooral als u last heeft van ongewild verlies van urine of ontlasting, dan is dit een behoorlijke belemmering in uw dagelijkse functioneren. Bij bekkenpijn kan fysiotherapie een oplossing zijn. Een deskundige bekkenfysiotherapeut is opgeleid om patiënten met bekkenpijn te behandelen. De bekkenfysiotherapeut is dan ook bevoegd tot het uitvoeren van inwendig onderzoek, mocht dit nodig zijn. Er zijn goede behandelingen mogelijk voor bekkenpijn, dus wacht u niet te lang met bekkenpijn, er kan ook uw klachten zeker wat gedaan worden.

Met bekkenpijn naar de fysio voor een behandeling

U doet er zeker goed aan om met bekkenpijn naar de fysio te gaan voor een behandeling door een bekkenfysiotherapeut. Er zijn diverse soorten behandelingen mogelijk, afhankelijk van uw klachten en uw wensen. De bekkenbodemspieren kunnen bijvoorbeeld behandeld worden met elektrostimulatie. Zo worden uw spieren goed getraind. In veel gevallen zult u al heel veel hebben aan aan de adviezen en tips van de bekkenfysiotherapeut. De therapeut zal u advies geven over hoe u uw blaas kunt trainen en hoe u het beste urine en ontlasting zo lang mogelijk kunt ophouden. Ook bepaalde ontspanningsoefeningen kunnen deel uitmaken van de behandeling. Zo kunt u zelf al heel veel doen om klachten zoveel mogelijk te beperken.

Wat doet de bekkenfysiotherapeut bij bekkenpijn in Amsterdam?

Bent u op zoek naar een behandeling tegen uw bekkenpijn in Amsterdam? Bekkenfysiotherapie is een effectieve behandeling bij bekkenpijn. Bij Fysio Centrum Amsterdam wordt u behandeld door een gespecialiseerde bekkenfysiotherapeut die u snel en deskundig van uw bekkenpijn af helpt. U kunt binnen 24 uur terecht voor een intake bij de bekkenfysiotherapeut.

De bekkenfysiotherapeut is een erkende fysiotherapeut die zich heeft gespecialiseerd in de behandeling van de spieren in het bekken. Eén van de klachten die voortkomt uit het bekken is bekkenpijn. De bekkenfysiotherapeut kan door middel van inwendig en uitwendig onderzoek een diagnose stellen van uw klachten. Vervolgens wordt er samen met u een behandelplan opgesteld om u snel van uw bekkenpijn in Amsterdam af te helpen.

Herkennen, trainen en ontspannen van de bekkenbodemspieren

U vraagt zich misschien af hoe bekkenpijn fysiotherapie in Amsterdam werkt. Bekkenpijn wordt meestal veroorzaakt door de spieren in de bekkenbodem. De bekkenfysiotherapeut leert u allereerst deze spieren te herkennen door deze bewust te gebruiken. Vervolgens is het zaak om te leren hoe u deze spieren kunt trainen, maar ook hoe u deze kunt ontspannen. Door een juist gebruik van de bekkenbodemspieren, zal uw bekkenpijn verminderen. Tussen de afspraken door kunt u de bekkenoefeningen uitvoeren om de bekkenbodemspieren ook thuis te trainen.

Voordelen bekkenfysio therapie bij Fysio Centrum Amsterdam

In ons centrum voor fysiotherapie wordt de behandeling altijd volledig op u afgestemd. Bovendien wordt de behandeling door de bekkenfysiotherapeut door de zorgverzekering vergoed, mits u een aanvullende verzekering heeft bij uw verzekeraar. Wij hebben hierover afspraken gemaakt met alle zorgverzekeraars. Tot slot kunt u snel bij ons terecht, aangezien wij geen wachtlijst hebben. Maak dus vandaag nog een afspraak voor bekkenpijn fysio in Amsterdam, dan kunt u morgen al bij ons terecht.

Lees meer

Hoe werkt het bij Fysio Centrum Amsterdam?

Maak een afspraak of neem contact met ons op