Wat houdt onze manuele therapie in?

Het doel van onze manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruiken onze manueel therapeuten een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast.

De effecten van onze manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van onze manueel therapeuten bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Onze manueel therapeuten hebben na de Bachelor fysiotherapie een Master manuele therapie gevolgd. Daardoor hebben zij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom.

Door de gespecialiseerde opleiding zijn onze manueel therapeuten uitstekend in staat om de oorzaak van je klachten te beoordelen. Vaak werken onze manueel therapeuten samen met onze fysiotherapeuten. Deze samenwerking zorgt voor betere en effectievere behandelingen.

Manuele Therapie

Wanneer naar een manueel therapeut?

Als je een gewricht slecht kunt bewegen, of daar pijn bij hebt, kan manuele therapie uitkomst bieden. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar; gewrichten functioneren beter en bewegen gaat gemakkelijker.

Manuele Therapie wordt vaak vergoedt vanuit uw aanvullende verzekering.

Voorbeelden van klachten die onze manueel therapeuten kunnen behandelen

-hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom; -nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen; -lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen; -hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn; -duizeligheid bij het bewegen van de nek; -heupklachten, knieklachten, arm- en beenklachten.

Manuele Therapie kan vaak uw klachten verminderen!

Maak een afspraak of neem contact met ons op