Hoe kunt u een tennisarm het beste behandelen?

Een tennisarm, ook wel tenniselleboog genoemd, komt best vaak voor en kan diverse oorzaken hebben. De officiële naam van een tennisarm is epicondylitis lateralis en betreft de peesaanhechting aan het buitenste uitsteeksel van de elleboog. Dit gedeelte is geïrriteerd en wellicht ontstoken. De oorzaak van een tennisarm kan verschillend zijn. U kunt eenmalig uw elleboog te zwaar hebben belast, maar het kan ook gaan om lichtere werkzaamheden. In dit geval ontstaat een tennisarm door langdurige belasting of een repeterende belasting. Misschien dat u voortdurend achter een pc zit, dan kan het langdurige gebruik van de muis een tennisarm veroorzaken.

fca_def-01

Wat voor klachten kunt u zoal ervaren met een tennis arm?

U heeft voortdurend, gedurende de dag of af en toe pijn aan de buitenste zijde van de elleboog? Dan heeft u vrijwel zeker een tennis arm. In de meeste gevallen zal het niet enkel bij pijn aan de elleboog blijven. Misschien dat uzelf al de ervaring heeft dat de pijn kan uitstralen naar de onderarm, de pols de hand. Eigenlijk is iedere vorm van beweging pijnlijk. U voelt uw elleboog en/of arm bij het optillen van voorwerpen tot het geven van een hand. Een tennis arm kan ook de nodige nachtrust verstoren. Tijdens de nachten kan de pijn opspelen, waardoor u de slaap niet kunt vatten. Fysiotherapie is zeker iets wat u moet overwegen.

Een tennisarm met fysiotherapie behandelen

U kunt doorverwezen worden door een arts, maar u kunt ook zonder doorverwijzing de fysiotherapeut bezoeken. Bij de fysiotherapeut zijn diverse soorten behandelingen mogelijk. Zo kunt u massagebehandelingen krijgen of een manuele therapeut behandelt uw tennisarm met manuele fysiotherapie. Ook krijgt u oefeningen mee naar huis, zodat u zelf thuis kunt oefenen om pijnklachten te onderdrukken. De fysiotherapeut kan ook dry needling voorstellen. Deze techniek blijkt ook goed aan te slaan bij een tennisarm. Na enkele behandelingen zult u zeker al verbetering constateren.

Heeft u last van een tennisarm in Amsterdam?

Een tennisarm is een van die aandoeningen die op het lijstje van vervelendste gebreken een prominente plaast inneemt. Gelukkig dan maar dat een tennisarm in Amsterdam heel goed behandeld kan worden. U neemt hiervoor even contact op met FCA Fysiotherapie Amsterdam. Onze praktijk heeft een groot aantal professionals in dienst die precies weten hoe ze een tennis arm in Amsterdam moeten behandelen. Daarom raden wij u ook aan om voor tennisarm fysiotherapie in Amsterdam vandaag nog contact met ons op te nemen. U kunt dan snel bij ons terecht om van die tennisarm af te komen.

Een tennisarm in Amsterdam behandelen

Een tennis arm in Amsterdam laten behandelen? Neem daarvoor even contact op met FCA Fysiotherapie Amsterdam. Onze praktijk heeft de kennis en ervaring in huis om ook u te helpen zo snel mogelijk van die vervelende tennisarm af te komen. We houden ons daarbij constant op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van tennisarm fysiotherapie in Amsterdam. Meer weten over de mogelijkheden die u allemaal bij ons heeft? Bel of mail ons even voor het maken van een afspraak met onze experts op dit gebied.

Lees meer

Hoe werkt het bij Fysio Centrum Amsterdam?

Maak een afspraak of neem contact met ons op