Welke vorm van kniepijn heeft u?

De knie is best een complex onderdeel van het lichaam. Het is een gewricht dat voor de nodige complicaties kan zorgen, waardoor u last krijgt van kniepijn. Er zijn veel redenen waarom u kniepijn heeft. Soms heeft u kniepijn zonder een duidelijk aanwijsbare reden. Dit is lastig, want zo weet u niet wat u moet doen om minder pijn te hebben. Kniepijn door bijvoorbeeld een val is duidelijk en dat weet u dat u tijdelijk even rustiger aan moet doen. In het ergste geval kunt bij een val uw knieschijf breken. Bij sporten zijn gescheurde kruisbanden vaak de reden voor kniepijn. Daarnaast kunt u ook aan artrose of reuma lijden en hierdoor kniepijn ervaren.

4

Wat te doen bij pijn in de knie?

Vele vormen van pijn in de knie zijn de verminderen door rust. Dit is vaak het eerste wat u moet doen. Vooral als u valt en er dus een duidelijk aanwijsbare oorzaak is. In deze gevallen zult u vaak ook een arts bezoeken. Maar hoe moet u omgaan met kniepijn dat langzaam op komt zetten? Het is dan verstandig om naar een fysiotherapeut te gaan. Deze kan voor u nakijken waar de oorzaak zit. Het hoeft namelijk niet zo te zijn dat de knie zelf de oorzaak is. U kunt andere problemen in uw been hebben, waardoor u pijn in de knie krijgt. Pas als de oorzaak bekend is, kan er echt een goede behandeling worden gegeven.

Welk soort behandeling bij pijn aan de knie?

Welk soort behandeling u moet krijgen bij pijn aan de knie, is vooral afhankelijk van wat de fysiotherapeut constateert. Het kan zijn dat er een operatie nodig is, in dit geval zal de fysiotherapeut u doorverwijzen naar een specialist. Na de operatie kan fysiotherapie ervoor zorgen dat uw knie weer snel herstelt. Veel vormen van behandeling betreffen behandeling van andere onderdelen uit het been en die voor klachten aan de knie zorgen. Bij kniepijn door het sporten kan sportrevalidatie helpen. De fysiotherapeut zal hiervoor samen met u een behandelplan opstellen.

Lees meer

Hoe werkt het bij Fysio Centrum Amsterdam?

Maak een afspraak of neem contact met ons op