Een enkelblessure kan snel ontstaan

Bent u één van de vele mensen die wel eens een enkelblessure heeft opgelopen? Veel mensen overkomt dit. Het verzwikken is een erg bekend probleem, waarbij u een lichte tot soms zware kneuzing heeft aan uw enkel. De enkelbanden zijn vooral bij sporters nogal eens een probleem. De enkelbanden raken beschadigt of kunnen zelfs scheuren. U kunt ook een trauma oplopen door bijvoorbeeld een val. In het ergste geval heeft u een gebroken enkel en moet u in het ziekenhuis behandeld worden. Dit geldt gelukkig niet voor de meeste enkelblessures. De meeste blessures aan de enkel kunnen behandeld worden door de fysiotherapeut.

fca_def-01

Wat te doen bij een blessure aan de enkel?

Bij acute enkelpijn kan het nodig zijn om een arts te verwittigen. Het kan zijn er een breuk is en dit moet medisch behandeld worden. Bij een verzwikking of bij problemen met de enkelbanden, is het ten eerste belangrijk dat u rust houdt en de enkel intapen kan ook helpen. Een eerste rustperiode zal de enkel en de enkelbanden tot rust brengen. Maar er is altijd een kans dat als u de enkel weer gebruikt, u wederom last krijgt van een blessure aan de enkel. Daarom moet u weer voorzichtig proberen om uw enkel te gebruiken en het beste doet u dit onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Welk soort enkelblessure behandeling is het beste?

Omdat de meeste vormen van enkelblessures vanzelf overgaan, is een enkelblessure behandeling vooral gericht op het sterker maken van de enkel. Niet zelden blijft de enkel een zwakke plek. Sporters kunnen baat hebben wij sportrevalidatie, om de enkel weer krachtig te maken. Zo kunt u zich voorbereiden om weer actief aan het sporten te gaan. Oefentherapie of houdingstherapie is voor veel mensen voldoende om thuis de nodige oefeningen te doen. Zo traint u uw enkel en lukt het steeds beter om weer stabiel op uw enkel te staan en deze te gebruiken.

Hoe werkt het bij Fysio Centrum Amsterdam?

Maak een afspraak of neem contact met ons op