Wat kunt u doen aan nekklachten?

Nekklachten, soms samen met schouderklachten, zijn de meest gehoorde klachten bij een fysiotherapeut. Als drager van het hoofd, vormt de nek de verbinding tussen lichaam en hoofd. Door de nek lopen enkele cruciale spieren en zenuwen. De nekspieren zijn stevig, maar kunnen ook gevoelig zijn, waardoor u nekklachten krijgt. Kampt u al met nekklachten? Vaak worden nekklachten genegeerd. Dit is lang niet altijd verstandig, omdat nekklachten niet altijd vanzelf over hoeven te gaan. Ook kunnen nekklachten veroorzaakt worden door een ander probleem in bijvoorbeeld de schouders of de rug. Laat nekklachten daarom nakijken door een fysiotherapeut. Er zijn namelijk diverse behandelingen mogelijk.

fca_def-01

Hoe worden klachten aan de nek veroorzaakt?

Klachten aan de nek kunnen een diverse oorzaak hebben. Nekpijn kan ontstaan door het vatten van kou, waardoor de spieren verkrampen. Dit is een vorm van nekpijn die vanzelf overgaat. De meest voorkomende vorm is nekpijn door spanning en stress. Dit is vaak in combinatie met spanning op de schouders. Ook een verkeerde houding kan de oorzaak zijn dat u nekklachten ervaart. Slijtage van de nekwervels kan ook, dit een vorm van artrose. Bij ernstige gevallen van nekpijn heeft u een nekhernia. In dit geval zult u medisch behandeld moeten worden. Nu komt dit gelukkig niet veel voor en zijn vele soorten van nekpijn door een fysiotherapeut te behandelen.

Met klachten aan de nek naar de fysiotherapeut

Wanneer u naar de fysio komt voor klachten aan de nek, dan zal de fysiotherapeut proberen om de oorzaak te achterhalen. Op basis hiervan kan een behandelplan worden opgesteld, uiteraard in samenspraak met u. U kunt dan in aanmerking komen voor verschillende behandelmethodes. Een goede optie is manuele therapie, waarbij de manuele therapeut zich richt op soepele nekspieren zonder pijn. Mulligan therapie of dry needling zijn andere methodes die succesvol zijn gebleken bij nekpijn. Als uw nekklachten zijn ontstaan door een verkeerde houding, dan heeft u veel aan houdingstherapie.

Heeft u nekklachten in Amsterdam?

He, vervelend! U wordt ’s ochtends wakker na een onrustige nacht en merkt dat u verkeerd heeft gelegen. Uw nek doet erg zeer. Gelukkig gaat een dergelijke pijn meestal vrij snel over. Duurt een pijn aan uw nek echter langer dan dat? Dan is het van groot belang om hier zo snel mogelijk iets aan te doen. Pijn aan de nek kan namelijk vervelende gevolgen hebben voor uw gestel, zeker als deze onbehandeld blijven. Nekklachten in Amsterdam moet u dan ook altijd serieus nemen. Pijn aan de nek in Amsterdam die niet weggaat? Neem dan contact op met FCA Fysiotherapie Amsterdam!

Klachten aan nek in Amsterdam

Die nekklachten in Amsterdam worden door onze professionals snel voor u behandeld. Wij zorgen er voor dat u zich er geen zorgen over hoeft te maken of die klachten aan uw knie wel weggaan. Bij onze behandeling gaan wij verder dan vele andere fysiotherapeuten. Uw nek in Amsterdam laten behandelen doet u dan ook bij voorkeur bij FCA Fysiotherapie Amsterdam. Vertel ons de klachten aan uw nek in Amsterdam en wij gaan ermee aan de slag. Bij ons kunt u in de regel al binnen 24 uur nadat u contact heeft opgenomen terecht voor een eerste afspraak.

Lees meer

Hoe werkt het bij Fysio Centrum Amsterdam?

Maak een afspraak of neem contact met ons op