Heeft u een hamstringblessure opgelopen?

Ervaart u pijn aan de achterzijde van uw bovenbeen? Dan is de kans groot dat u een hamstringblessure heeft opgelopen. Als u actief sport is de kans nog groter dat u last heeft van een hamstringblessure. Sterker nog, in de meeste gevallen ontstaat een hamstringblessure door het sporten. Een hamstringblessure ontstaat vooral bij onverwachtse bewegingen tijden het sporten. Het moment dat u de hamstringblessure op heeft gelopen, zult u gevoeld hebben. Dit zal direct een felle pijn geven en eventueel ook krampen. Het is zelfs mogelijk dat op de plek van de hamstringblessure een blauwe plek ontstaat. Lopen gaat in ieder geval zeer moeizaam en dat moet u ook niet willen.

6

Rusten na het oplopen van een blessure aan de hamstring

Direct na het oplopen van de blessure aan de hamstring, kan het verstandig zijn om een arts of fysiotherapeut te bezoeken. Zij kunnen namelijk de ernst van de blessure vaststellen. Het zal niet vaak gebeuren, maar er is een mogelijkheid dat de spier is gescheurd en een operatie nodig is. De eerste tijd even rust houden is de best remedie. Wel doet u er goed aan om alvast met een fysiotherapeut te overleggen of een afspraak maken al zinvol is. Uiteindelijk zult u weer normaal willen lopen en zelfs weer willen sporten. De hamstring moet hierop voorbereid worden en dit kan met fysiotherapie.

Een hamstringblessure behandeling door een fysiotherapeut

Is uw hamstringblessure ontstaan tijdens het sporten? Dan is sportrevalidatie zinvol. Onder begeleiding van een sportfysiotherapeut wordt u langzaamaan weer voorbereid op het actief sporten. Na vier tot zes weken moet het in de meest gevallen alweer lukken om voorzichtig proberen te sporten. Tijdens een hamstringblessure behandeling leert u diverse oefeningen, zodat u de hamstring zelf nog beter kunt trainen en op tijdstippen die u wenst. Hoe meer u oefent, des te sneller kunt u weer volledig sporten.

Hoe werkt het bij Fysio Centrum Amsterdam?

Maak een afspraak of neem contact met ons op