Stuitpijn is pijnlijk en erg hinderlijk

Er kan soms wel eens lacherig gedaan worden over iemand met stuitpijn. In werkelijkheid is stuitpijn een zeer hinderlijke en pijnlijke kwaal. U ervaart namelijk vooral pijn tijdens het zitten. De pijn kan dusdanig ernstig zijn, dat het niet mogelijk is om een goede zithouding te vinden of dat u een hulpmiddel moet gebruiken tijdens het zitten. Stuitpijn is het gevolg van klachten aan het staartbeen. Dit been is het onderste gedeelte van de wervelkolom ter hoogte van uw bilnaad. Hoewel stuitpijn ook vanzelf over kan gaan, zal fysiotherapie verlichting van de klachten kunnen geven.

fca_def-01

Met stuitpijn fysiotherapie volgen

Als u met stuitpijn naar een specialist gaat, dan zult u vaak doorverwezen worden naar een fysiotherapeut. Tenzij er echte medische afwijkingen zijn, kan een arts niet altijd iets betekenen. De oorzaak van stuitpijn is in veel gevallen een val. Sporten of een foutieve houding kunnen het risico op stuitpijn ook verhogen. In deze gevallen is het verstandig om met stuitpijn fysiotherapie te volgen. Komt de fysiotherapeut erachter dat de oorzaak door een arts behandeld moet worden, dan wordt u doorverwezen naar betrouwbare deskundigen op dit gebied. Bij een fysiotherapeut wordt u in ieder geval serieus genomen, want dit is lang niet altijd vanzelfsprekend bij stuitpijn.

Volg bij stuitpijn fysio als behandeling

Als u voor stuitpijn fysio volgt, dan zult u doorgaans terechtkomen bij de bekkenfysiotherapeut. Het staartbeen valt in het gebied van het bekken, dus de bekkenfysiotherapeut is hier de aangewezen deskundige voor. Er zal achterhaald worden waarom u stuitpijn heeft en op basis hiervan zal een behandeling voor u samengesteld worden. Er kan ook een manueel therapeut aan te pas komen, als dit nodig is voor uw behandeling. Ook praktische adviezen, zoals over uw zithouding kunnen onderdeel van de behandeling uitmaken. Mocht u toch nog pijn ervaren, dan kunt u met een bepaalde zithouding comfortabeler zitten.

Lees meer

Hoe werkt het bij Fysio Centrum Amsterdam?

Maak een afspraak of neem contact met ons op