Stuitpijn is pijnlijk en erg hinderlijk

Er kan soms wel eens lacherig gedaan worden over iemand met stuitpijn. In werkelijkheid is stuitpijn een zeer hinderlijke en pijnlijke kwaal. U ervaart namelijk vooral pijn tijdens het zitten. De pijn kan dusdanig ernstig zijn, dat het niet mogelijk is om een goede zithouding te vinden of dat u een hulpmiddel moet gebruiken tijdens het zitten. Stuitpijn is het gevolg van klachten aan het staartbeen. Dit been is het onderste gedeelte van de wervelkolom ter hoogte van uw bilnaad. Hoewel stuitpijn ook vanzelf over kan gaan, zal fysiotherapie verlichting van de klachten kunnen geven.

fca_def-01

Met stuitpijn fysiotherapie volgen

Als u met stuitpijn naar een specialist gaat, dan zult u vaak doorverwezen worden naar een fysiotherapeut. Tenzij er echte medische afwijkingen zijn, kan een arts niet altijd iets betekenen. De oorzaak van stuitpijn is in veel gevallen een val. Sporten of een foutieve houding kunnen het risico op stuitpijn ook verhogen. In deze gevallen is het verstandig om met stuitpijn fysiotherapie te volgen. Komt de fysiotherapeut erachter dat de oorzaak door een arts behandeld moet worden, dan wordt u doorverwezen naar betrouwbare deskundigen op dit gebied. Bij een fysiotherapeut wordt u in ieder geval serieus genomen, want dit is lang niet altijd vanzelfsprekend bij stuitpijn.

Volg bij stuitpijn fysio als behandeling

Als u voor stuitpijn fysio volgt, dan zult u doorgaans terechtkomen bij de bekkenfysiotherapeut. Het staartbeen valt in het gebied van het bekken, dus de bekkenfysiotherapeut is hier de aangewezen deskundige voor. Er zal achterhaald worden waarom u stuitpijn heeft en op basis hiervan zal een behandeling voor u samengesteld worden. Er kan ook een manueel therapeut aan te pas komen, als dit nodig is voor uw behandeling. Ook praktische adviezen, zoals over uw zithouding kunnen onderdeel van de behandeling uitmaken. Mocht u toch nog pijn ervaren, dan kunt u met een bepaalde zithouding comfortabeler zitten.

Behandeling van stuitpijn in Amsterdam

U bent op zoek naar een behandeling tegen stuitpijn in Amsterdam. Heeft u al eens aan fysiotherapie gedacht? Fysiotherapie is uitermate effectief bij pijn aan het stuitbeen. In de meeste gevallen kan de pijn zelfs volledig verholpen worden. In ons Fysio Centrum Amsterdam wordt u deskundig behandeld door de fysiotherapeut.

Stuitpijn is een veel voorkomende klacht, zowel mannen als vrouwen kunnen er last van krijgen. De oorzaak van stuitpijn ligt vaak bij een scheef stuitbeen. Dit kan het gevolg zijn van een val, een ontsteking of een zwangerschap. Soms is de oorzaak niet bekend. Behalve pijn kan een scheefstaand stuitbeen ook zorgen voor stralingspijn in de benen, de billen en/of de rug, een moeizame stoelgang of problemen tijdens de seksuele omgang. Soms worden de meest normale activiteiten zoals fietsen, zitten of paardrijden onmogelijk door de pijn aan het stuitbeen. Een behandeling door de fysiotherapeut is dan zeker aan te raden.

Wat doet de fysiotherapeut bij stuitpijn in Amsterdam

Ten eerste zal de fysiotherapeut het stuitbeen met een uitwendige methode weer recht zetten. Dit is in de meeste gevallen pijnloos. Vervolgens worden door middel van oefeningen de houding verbeterd en de spieren in het bekken versterkt. U leert deze spieren herkennen en trainen. Door deze insteek van de behandeling wordt u binnen enkele behandelingen van uw stuitpijn verlost. U kunt stuitpijn fysiotherapie in Amsterdam krijgen bij ons Fysio Centrum Amsterdam.

Voordelen stuitpijn fysiotherapie

De voordelen van stuitpijn fysio in Amsterdam bij ons fysio centrum zijn onder andere de ruime openingstijden. Doordat wij zeven dagen per week geopend zijn, hoeft u werk of andere afspraken niet af te zeggen voor een behandeling. Bovendien krijgt u de behandeling aan uw stuitbeen vanuit de zorgverzekering vergoed, indien u een aanvullende zorgverzekering heeft afgesloten.

Lees meer

Hoe werkt het bij Fysio Centrum Amsterdam?

Maak een afspraak of neem contact met ons op