Hoofdpijn en fysiotherapie

Heeft u vaak last van hoofdpijn? Fysiotherapie kan helpen om hoofdpijn te verminderen en in sommige gevallen zelfs helemaal wegnemen. Fysiotherapie geeft vele mogelijkheden voor de behandeling van hoofdpijn.

Fysiotherapie voor hoofdpijn richt zich op het identificeren van onderliggende oorzaken, zoals spanning in de nek- en schouderspieren, en biedt gerichte behandelingen om deze problemen aan te pakken. Door middel van houdingscorrectie, spierontspanning en oefeningen kunnen fysiotherapeuten de frequentie en intensiteit van hoofdpijn verminderen. Als u vaak last hebt van hoofdpijn, overweeg dan fysiotherapie als optie om verlichting te vinden en uw levenskwaliteit te verbeteren.

Soorten hoofdpijn

Een bezoek aan de fysio bij hoofdpijn

Er zijn verschillende soorten hoofdpijn, welke ook andere klachten met zich meebrengen. De hoofdpijn kan soms zo hevig zijn dat het uw dagelijkse leven belemmert. De oorzaak van uw hoofdpijn kan liggen bij een verkeerde lichaamshouding, stijve nek, te weinig drinken of een slaapgebrek, maar ook stress, overbelasting, kiespijn, slecht zicht en zelfs roken kunnen de hoofdpijn veroorzaken. Fysio voor hoofdpijn biedt een persoonlijke benadering om de oorzaken van uw hoofdpijn te achterhalen en de juiste behandeling te bepalen. Bij fysiotherapie bij hoofdpijn zal een gespecialiseerde fysiotherapeut uw specifieke situatie evalueren en een behandelplan opstellen om uw hoofdpijn te verminderen. Iedere soort hoofdpijn vraagt namelijk om een andere behandeling.

hoofdpijn

Behandeling voor hoofdpijn

Tijdens een specialistisch onderzoek zullen wij achterhalen wat de oorzaak van de hoofdpijn is. Dit doen onze specialisten onder andere door het complex van hoofd, nek en kaak te onderzoeken. Vaak kunnen wij vanuit deze gebieden de hoofdpijn effectief verminderen.
Na het onderzoek leggen wij u graag uit wat er aan de hand is en hoe u dit kunt verhelpen. Samen met u stellen we een persoonlijk plan voor de behandeling van de hoofdpijn op. Vaak kunt u zelf een aantal dingen veranderen, waardoor u ook positieve invloed heeft op uw klachten. Door onze behandeling, bestaande uit meerdere therapiesoorten, kunnen wij uw chronische hoofdpijn vaak snel verminderen. Maak een afspraak bij Fysio Centrum Amsterdam via onderstaand afspraakformulier en wij helpen u graag met de behandeling van uw hoofdpijn.

Maak een afspraak of neem contact met ons op