Waarom heeft u last van schouderpijn?

Als u wel eens of voortdurend schouderpijn heeft, dan bent u onderdeel van een grote groep mensen die hier wel eens last van heeft. In de schouders zitten veel gewrichten, spieren en pezen, die ervoor moeten zorgen dat uw bewegingsapparaat goed functioneert. Daarom is schouderpijn ook een veel voorkomend probleem, maar lang niet iedereen laat hier iets aan doen. Pijn in de schouder kan dusdanig ernstig zijn, dat u ernstig beperkt wordt in uw functioneren. Ook kan schouderpijn uitstralen naar andere delen, zoals de armen, nek en hoofd. Vooral als u veel last heeft van schouderpijn, is het aan te raden om een afspraak bij de fysiotherapeut te maken.

fca_def-01

Wat zijn de oorzaken van pijn in de schouder?

Er kunnen talloze oorzaken zijn van pijn in de schouder. Vaak is er sprake van een ontsteking in de pezen of spieren. Een slijmbeursontsteking is ook een veel gehoorde oorzaak. Een andere oorzaak zijn spanning en stress. Hiervoor zijn de schouders een zeer gevoelig lichaamsdeel. Genezing is er dan vooral op gericht om deze spanning te verminderen. Een bekend probleem is een frozen shoulder, waarbij pijn en stijfheid samen opgaan. Welke soorten van schouderpijn u ook ervaart, het is wel belangrijk om uw schouders te blijven bewegen. Ook al kunt u dit maar beperkt, beweging blijkt belangrijk.

Wat kan de fysiotherapeut bij pijn aan de schouder doen?

Afhankelijk van de oorzaak, zijn diverse behandelingen mogelijk bij pijn aan de schouder. Dit kan gaan van een massagebehandeling tot het behandelen van andere plekken, zoals hoofd en nek. Manuele therapie of dry needling zijn ook behandelingen die succesvol kunnen zijn bij schouderpijn. Wanneer u vooral schouderpijn ervaart door stress en spanning, dan kunt uzelf heel veel doen om klachten te voorkomen. Spanningstherapie of houdingstherapie kunnen hiervoor dan de oplossing zijn. Hierbij kunt uzelf voorkomen dat u veel last krijgt van schouderpijn.

Lees meer

Hoe werkt het bij Fysio Centrum Amsterdam?

Maak een afspraak of neem contact met ons op