Houdt diabetes onder controle door fysiotherapie

Als u diabetes heeft, dan bent niet de enige. Veel Nederlanders lijden aan een vorm van diabetes en de groep patiënten groeit. Bij diabetes heeft u last van uw bloedsuikerspiegel. Uw lichaam is door een tekort aan insuline niet in staat om uw bloedsuikerspiegel in balans te houden. Afhankelijk van het type diabetes en hoe zwaar de klachten zijn, krijgt u medicatie of insuline via een spuit of pomp. Hiermee is het erg goed mogelijk om eventuele klachten in toom te houden en relatief normaal uw levenswijze voort te zetten. Fysiotherapie kan ook een hulpmiddel zijn, om diabetes onder controle te houden.

fca_def-01

Bewegen en diabetes is een goede combinatie

Artsen, fysiotherapeuten en deskundigen zijn het er over eens: beweging is voor diabetespatiënten gezond. Maar juist veel diabetespatiënten kampen met overgewicht of zijn slecht ter been. Dit geldt misschien ook wel voor u? Het is niet zo dat u zich moet opgeven voor één of andere sport of dat u nu actief naar de sportschool moet. Beweging hoeft niet altijd sporten te zijn. Ook wandelen of uw ledematen op een andere manier in beweging houden is al voldoende om beweging te krijgen. Juist in dit soort gevallen kan fysiotherapie een zeer belangrijke bijdrage leveren.

Een diabetes behandeling bestaat uit voldoende beweging krijgen

Wanneer u voldoende beweegt, dan zal de bloedsuikerspiegel veel minder hoog worden en heeft u hierover ook een betere balans. Ook kunt u bepaalde diabetesgerelateerde klachten met beweging voorkomen. Als diabetespatiënt moet u dus voldoende beweging krijgen. Als u dit in het dagelijkse leven niet goed lukt, bezoek dan af en toe de fysiotherapeut voor een diabetes behandeling. Tijdens de behandeling staat beweging centraal onder begeleiding van een fysiotherapeut. Uiteraard is beweging volledig binnen de grenzen van uw kunnen en in samenspraak met u. U zult zich met de nodige beweging veel energieker voelen.

Hoe werkt het bij Fysio Centrum Amsterdam?

Maak een afspraak of neem contact met ons op