Wat kunt u doen aan kaakklachten?

Van alle mensen die aan bepaalde kaakklachten lijden, zijn er maar een klein gedeelte die daadwerkelijk hulp zoeken. Heeft u ook bepaalde klachten die tot de kaak te herleiden zijn? Dan hoeft u hier niet mee te leren leven. Er is zeker iets aan te doen en mogelijk voorkomt u dan ook klachten op andere plekken. De meest voorkomende kaakklachten zijn het klemmen van de kaak en tandenknarsen. Veel mensen hebben ook last van knappende kaken en andere bijkomende klachten, zoals klachten aan de nek, schouders en oren. Wanneer u bepaalde kaakklachten ervaart, dan doet u er goed aan om eens een afspraak met de fysiotherapeut te maken.

kaakfysio

Wat zijn de oorzaken van klachten aan de kaak?

In de meeste gevallen hoeft de oorzaak bij klachten aan de kaak niet gezocht te worden in de medische hoek. Dit is uiteraard goed nieuws voor u, maar dit houdt wel dat uzelf deel van de oplossing bent. In de meeste gevallen zijn kaakklachten een vorm van gewoonte of aangeleerd gedrag. Het komt maar weinig voor dat er ook daadwerkelijk medisch iets mis is. Vaak gaat het dan om een bepaalde afwijking aan de kaak. Zijn uw kaakklachten door gewoonte of gedrag ontstaan? Juist dan is hulp zoeken bij een fysiotherapeut aan te raden. Gedragsverandering of het afleren van bepaalde gewoontes is erg lastig en begeleiding is dan noodzakelijk.

Wat kan fysiotherapie betekenen bij kaakklachten?

Wanneer u een afspraak maak met de fysiotherapeut, dan bestaat de behandeling vooral uit bewustwording van welke handelingen u niet goed aanpakt of wat uw foutief aangeleerde gedrag is met betrekking tot uw kaak. Tenzij de fysiotherapeut een medische oorzaak vindt, dan wordt u doorgestuurd naar een specialist. De fysiotherapeut zal u begeleiden met het aanleren van nieuwe gewoontes. Omdat kaakklachten ook kunnen voortkomen uit stress en spanning, kunnen ontspanningsoefeningen onderdeel zijn van de behandeling. Het moet dan mogelijk zijn om geheel van uw kaakklachten af te komen.

Lees meer

Hoe werkt het bij Fysio Centrum Amsterdam?

Maak een afspraak of neem contact met ons op