Wat kunt u doen aan kaakklachten?

Van alle mensen die aan bepaalde kaakklachten lijden, zijn er maar een klein gedeelte die daadwerkelijk hulp zoeken. Heeft u ook bepaalde klachten die tot de kaak te herleiden zijn? Dan hoeft u hier niet mee te leren leven. Er is zeker iets aan te doen en mogelijk voorkomt u dan ook klachten op andere plekken. De meest voorkomende kaakklachten zijn het klemmen van de kaak en tandenknarsen. Veel mensen hebben ook last van knappende kaken en andere bijkomende klachten, zoals klachten aan de nek, schouders en oren. Wanneer u bepaalde kaakklachten ervaart, dan doet u er goed aan om eens een afspraak met de fysiotherapeut te maken.

fca_def-01

Wat zijn de oorzaken van klachten aan de kaak?

In de meeste gevallen hoeft de oorzaak bij klachten aan de kaak niet gezocht te worden in de medische hoek. Dit is uiteraard goed nieuws voor u, maar dit houdt wel dat uzelf deel van de oplossing bent. In de meeste gevallen zijn kaakklachten een vorm van gewoonte of aangeleerd gedrag. Het komt maar weinig voor dat er ook daadwerkelijk medisch iets mis is. Vaak gaat het dan om een bepaalde afwijking aan de kaak. Zijn uw kaakklachten door gewoonte of gedrag ontstaan? Juist dan is hulp zoeken bij een fysiotherapeut aan te raden. Gedragsverandering of het afleren van bepaalde gewoontes is erg lastig en begeleiding is dan noodzakelijk.

Wat kan fysiotherapie betekenen bij kaakklachten?

Wanneer u een afspraak maak met de fysiotherapeut, dan bestaat de behandeling vooral uit bewustwording van welke handelingen u niet goed aanpakt of wat uw foutief aangeleerde gedrag is met betrekking tot uw kaak. Tenzij de fysiotherapeut een medische oorzaak vindt, dan wordt u doorgestuurd naar een specialist. De fysiotherapeut zal u begeleiden met het aanleren van nieuwe gewoontes. Omdat kaakklachten ook kunnen voortkomen uit stress en spanning, kunnen ontspanningsoefeningen onderdeel zijn van de behandeling. Het moet dan mogelijk zijn om geheel van uw kaakklachten af te komen.

Kaakklachten verhelpen met fysiotherapie

Het is misschien iets waar u niet eerder aan heeft gedacht, maar kaakklachten kunnen ook door middel van fysiotherapie worden verholpen. Die kaakklachten in Amsterdam verhelpen wij dan ook graag. Neem vandaag nog contact op met FCA Fysiotherapie Amsterdam als u wilt dat wij met uw kaakklachten in Amsterdam aan de slag gaan. We hebben mensen in dienst die alles weten over het verhelpen van klachten aan kaak in Amsterdam. Meer weten over de mogelijkheden die u bij ons heeft? Ook op onze website vindt u hier uitgebreide informatie over.

Klachten aan kaak in Amsterdam behandelen

Om kaakklachten in Amsterdam te verhelpen kunt u ook contact opnemen met een fysiotherapeut. Bij FCA Fysiotherapie Amsterdam hebben we meerdere mensen in dienst die veel ervaring hebben met het verhelpen van deze klachten. Neem vandaag nog contact op met ons als u deze klachten heeft, want het is geheel onnodig om hier mee rond te blijven lopen. Als u ons belt of mailt voor een afspraak, dan kunt u in de regel al binnen 24 uur bij ons langskomen voor uw eerste consult.

Lees meer

Hoe werkt het bij Fysio Centrum Amsterdam?

Maak een afspraak of neem contact met ons op