Wat kunt u doen tegen tinnitus?

Heeft u soms of voortdurend last van piepen, fluiten of gesuis in uw oren? Dan houdt dit niet in dat u zich maar wat verbeeld omdat uw omgeving dit niet hoort. U lijdt dan aan tinnitus. Dit is namelijk de officiële benaming voor mensen die hiervan last hebben. Tinnitus is zeer hinderlijk. Vooral als u voortdurend een geluid in uw oren hoort, maar niet weet wat de bron is. Het leidt ook af van uw dagelijkse werkzaamheden. U kunt proberen tinnitus te negeren, maar dat is eigenlijk niet te doen, omdat u hier voortdurend mee geconfronteerd wordt. Zoek daarom hulp en maak een afspraak met een fysiotherapeut.

fca_def-01

Wat zijn zoal de oorzaken van tinnitus klachten?

De exacte oorzaak van tinnitus is niet altijd goed te herleiden. Daarom is het medisch gezien vaak ook problematisch om een juiste oplossing te vinden. Niet zelden zal een arts de patiënt zeggen dat hij of zij er mee moet leren leven. Dit hoeft lang niet altijd zo te zijn. Heeft u ontstekingen in het oor, heeft u gehoorschade opgelopen of problemen aan uw schouders en nek? Dit zijn allemaal mogelijk oorzaken waardoor u last zou kunnen hebben van tinnitus. De ene oorzaak zal beter te behandelen zijn dan de andere, maar het loont zeker de moeite om te ontdekken wat een fysiotherapeut voor u kan betekenen.

Hoe gaat een tinnitus behandeling?

Laat u zich door de fysiotherapeut behandelen voor tinnitus, dan zal eerst geprobeerd worden om de oorzaak te achterhalen. Mocht het bijvoorbeeld een medische oorzaak hebben, dan wordt u doorgestuurd naar specialisten die u op dit gebied kunnen helpen. Ontstaat tinnitus bij u door nek- en schouderklachten, dan zal de fysiotherapeut de behandeling hierop richten. Onderdeel van de tinnitus behandeling zijn ook altijd ontspanningsoefeningen. Veel tinnitus klachten komen voort uit stress en spanning. Als u weet hoe u zich kunt ontspannen, dan kunt u klachten al voor een deel voorkomen.

Hoe werkt het bij Fysio Centrum Amsterdam?

Maak een afspraak of neem contact met ons op