Revalidatie COVID-19

Na een ziekenhuisopname vanwege corona is het raadzaam om direct te starten met uw revalidatie. De fysiotherapeut kan u hierbij begeleiden. Ook als u niet opgenomen bent maar nog steeds klachten ervaart van uw coronagerelateerde klachten kan de fysiotherapeut u begeleiden. Veelvoorkomende blijvende klachten zijn benauwdheid, kortademigheid, futloosheid, hoofdpijn, verminderde kracht en verminderde conditie. Snel een trap oplopen gaat nog steeds niet zoals voorheen. Het grootste deel van de coronapatienten scoort zijn/haar gezondheid voor de corona-infectie als goed.

Hoe om te gaan met deze gevolgen van het coronavirus? De fysiotherapeut kan u helpen om samen met u deze klachten te verminderen. Soms is het hierbij nodig dat de fysiotherapeut ook andere disicplines inschakeld zoals de huisarts, dietist of psycholoog.
Bij Fysio Centrum Amsterdam beschikken de fysiotherapeuten over een bachelor opleiding fysiotherapie met o.a. longrevalidatie. Daarnaast hebben zij een gespecialiseerde corona opleiding van het Chronisch Zorgnet gevolgd.

covid-fca-blog-bf

Klachten waarbij fysiotherapeut kan helpen

  • Vermoeidheid
  • Kortademig
  • Druk op de borst
  • Hoofdpijn
  • Spierpijn
  • Slecht korte termijngeheugen
  • Pijn en/of stijfheid aan gewrichten
  • Mentale problemen
  • En andere klachten, want zo onvoorspelbaar als de ziekte verloopt, zo grillig is ook het traject er na.

Ook als u niet opgenomen bent maar nog steeds klachten ervaart van uw coronagerelateerde klachten kan de fysiotherapeut u begeleiden. Veelvoorkomende blijvende klachten zijn benauwdheid, kortademigheid, futloosheid, hoofdpijn, verminderde kracht en verminderde conditie. Snel een trap oplopen gaat nog steeds niet zoals voorheen.

Er wordt inmiddels al gesproken over een post-corona klachtensyndroom met vele klachten die waarschijnlijk nog lang aanblijven.
Onderzoek:
Persistent symptoms 3 months after a SARS-CoV-2 infection: the post-COVID-19 syndrome?

Yvonne M.J. Goërtz, Maarten Van Herck, Jeannet M. Delbressine, Anouk W. Vaes, Roy Meys, Felipe V.C. Machado, Sarah Houben-Wilke, Chris Burtin, Rein Posthuma, Frits M.E. Franssen, Nicole van Loon, Bita Hajian, Yvonne Spies, Herman Vijlbrief, Alex J. van ’t Hul, Daisy J.A. Janssen, Martijn A. Spruit

ERJ Open Research 2020; DOI: 10.1183/23120541.00542-2020

Wat moet ik doen om te kunnen revalideren van Corona / COVID-19?

Voor deze revalidatie is eerst een verwijzing van de huisarts nodig. Dit heeft te maken met de langdurige vergoedingvanuit de zorgverzekeraars.
Nadat u een verwijzing heeft kunt u contact met ons opnemen per telefoon, website (zie onderstaande knop) of email.
Wij kunnen dan met u een fysieke afspraak op de praktijk inplannen. Een digitaal video consult is ook mogelijk.
Na dit persoonlijke consult stellen wij samen met u een behandelplan op.
Binnen onze praktijk dragen zowel wij als u altijd een mondkapje.

Nog vragen of zou u graag eerst even vooraf willen overleggen?
Dat kan! Maak dan een afspraak voor een Gratis Medisch Consult!

In het Gratis Medisch Consult kunnen wij met u kennis maken en kunnen wij u uitleggen wat wij voor u persoonlijk zouden kunnen betekenen.
Dit is een kosteloos gesprek van 15 minuten dat wij op de praktijk geven. Ook kan het Gratis Medisch Consult digitaal worden gegeven. U kunt dit gesprek vooraf inplannen op een door u gekozen datum, tijd en locatie.

Maak een afspraak of neem contact met ons op