Laat bekkenbodempijn behandelen

Bij mensen die last hebben van klachten met hun bekkenbodem, kan schaamte een rol spelen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de bekkenbodem organen bevat als de plasbuis, anus, vagina en veel spieren en bindweefsel. De bekkenbodem moet de druk opvangen bij het bewegen, niezen en lachen, zodat u niet direct urine of ontlasting laat lopen. Heeft u bekkenbodempijn, dan is dit juist in deze omgeving erg hinderlijk. Naast pijn, kunt u dus moeilijk controle krijgen over uw spieren en ongewild urine of ontlasting verliezen. Ook bij het vrijen kunt u last krijgen van bekkenbodempijn. Het is verstandig als u dan eens naar uw bekkenbodem laat kijken door een arts of fysiotherapeut.

fca_def-01

Bekkenbodempijn met fysiotherapie behandelen

Heeft u bekkenbodempijn of kampt u met andere hinderlijke klachten in de deze streek? Vaak zult u dan uw huisarts of specialist bezoeken. Toch kan het zijn dat uw klachten niet medisch behandeld hoeven te worden. In veel gevallen zal een arts u doorsturen naar de fysiotherapeut. Ook zelf kunt u een afspraak voor fysiotherapie maken. De fysiotherapeut kan bekkenbodempijn goed met fysiotherapie behandelen. Met de fysiotherapeut stelt u een persoonlijk behandelplan op, zodat u werkt aan herstel of aan het verminderen van bepaalde klachten. Bij de fysiotherapeut wordt u altijd serieus genomen, ook al schaamt u zich voor uw klachten.

Wat kan bekkenbodempijn fysio uithalen?

Uiteraard wilt het liefste dat u van ongemakkelijk klachten, zoals ongewild verlies van urine en ontlasting afgeholpen wordt. Dit kan met bekkenbodempijn fysio. Soms geven eenvoudige behandelingen snel resultaat en soms zijn behandelingen als elektrostimulatie nodig. Dit is een specifieke behandeling waarbij uw bekkenbodemspieren worden getraind. Ook uzelf wordt door de fysiotherapeut getraind, hoe u uw spieren onder controle kunt houden. Bepaalde oefen- en ontspanningsbehandelingen kunnen al erg veel uithalen en uw dagelijkse leven enorm verlichten.

Lees meer

Hoe werkt het bij Fysio Centrum Amsterdam?

Maak een afspraak of neem contact met ons op