Laat bekkenbodempijn behandelen

Bij mensen die last hebben van klachten met hun bekkenbodem, kan schaamte een rol spelen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de bekkenbodem organen bevat als de plasbuis, anus, vagina en veel spieren en bindweefsel. De bekkenbodem moet de druk opvangen bij het bewegen, niezen en lachen, zodat u niet direct urine of ontlasting laat lopen. Heeft u bekkenbodempijn, dan is dit juist in deze omgeving erg hinderlijk. Naast pijn, kunt u dus moeilijk controle krijgen over uw spieren en ongewild urine of ontlasting verliezen. Ook bij het vrijen kunt u last krijgen van bekkenbodempijn. Het is verstandig als u dan eens naar uw bekkenbodem laat kijken door een arts of fysiotherapeut.

fca_def-01

Bekkenbodempijn met fysiotherapie behandelen

Heeft u bekkenbodempijn of kampt u met andere hinderlijke klachten in de deze streek? Vaak zult u dan uw huisarts of specialist bezoeken. Toch kan het zijn dat uw klachten niet medisch behandeld hoeven te worden. In veel gevallen zal een arts u doorsturen naar de fysiotherapeut. Ook zelf kunt u een afspraak voor fysiotherapie maken. De fysiotherapeut kan bekkenbodempijn goed met fysiotherapie behandelen. Met de fysiotherapeut stelt u een persoonlijk behandelplan op, zodat u werkt aan herstel of aan het verminderen van bepaalde klachten. Bij de fysiotherapeut wordt u altijd serieus genomen, ook al schaamt u zich voor uw klachten.

Wat kan bekkenbodempijn fysio uithalen?

Uiteraard wilt het liefste dat u van ongemakkelijk klachten, zoals ongewild verlies van urine en ontlasting afgeholpen wordt. Dit kan met bekkenbodempijn fysio. Soms geven eenvoudige behandelingen snel resultaat en soms zijn behandelingen als elektrostimulatie nodig. Dit is een specifieke behandeling waarbij uw bekkenbodemspieren worden getraind. Ook uzelf wordt door de fysiotherapeut getraind, hoe u uw spieren onder controle kunt houden. Bepaalde oefen- en ontspanningsbehandelingen kunnen al erg veel uithalen en uw dagelijkse leven enorm verlichten.

Behandeling van bekkenbodempijn in Amsterdam

Wilt u bekkenbodempijn in Amsterdam laten behandelen door middel van fysiotherapie? Dan bent u bij onze bekkenfysiotherapeuten in het Fysio Centrum Amsterdam aan het juiste adres. Onze therapeuten zijn gespecialiseerd in de behandeling van diverse bekkenklachten waaronder bekkenpijn. U kunt binnen 24 uur starten met de behandeling.

Bij de behandeling van bekkenbodempijn richt de bekkenfysiotherapeut zich op de spieren in de bekkenbodem. U leert in eerste instantie deze spieren te herkennen, want u bent zich in de meeste gevallen niet bewust van het gebruik van deze spieren. Als u weet hoe de spieren aanvoelen, leert u deze spieren te trainen. Door de bekkenbodemspieren te trainen worden deze sterker en krijgt u meer controle. U leert ook hoe u de spieren in de bekkenbodem kunt ontspannen. Bekkenpijn kan onder andere ontstaan wanneer deze spieren overbelast zijn en u moeilijk kunt ontspannen.

Behandeling door een erkend bekkenfysiotherapeut

Ons team bestaat enkel uit gekwalificeerde fysiotherapeuten. De bekkenfysiotherapeuten hebben een opleiding op masterniveau gevolgd, zijn op de hoogte van recente wetenschappelijke ontwikkelingen en staan geregistreerd als erkend fysiotherapeut. Zij zijn bevoegd om u zowel inwendig als uitwendig te onderzoeken. Tot slot beschikken zij over moderne hulpmiddelen en apparatuur om de behandeling te ondersteunen. Als u op zoek bent naar bekkenbodempijn fysiotherapie in Amsterdam, dan bent u van harte welkom in ons centrum.

Fysiotherapie bij Fysio Centrum Amsterdam

Wanneer u zoekt naar een bekkenbodempijn fysio in Amsterdam, komt u al snel bij ons terecht. Bij Fysio Centrum Amsterdam kunt u op korte termijn starten met de behandeling. Met onze ruime openingstijden past een afspraak altijd in uw agenda. Wij zijn namelijk alle dagen van de week geopend, zelfs in de avonduren kunt u een afspraak inplannen. Plan direct de behandeling van uw bekkenbodempijn in Amsterdam.

Lees meer

Hoe werkt het bij Fysio Centrum Amsterdam?

Maak een afspraak of neem contact met ons op